Selvom det er en meget brugt kliché så tåler det godt gentagelse: Vær i god tid! Mange leverandører har bookinger langt ude i fremtiden, og hvis man kommer for sent i gang, bliver det meget vanskeligere at finde steder, musikere, fotografer m.v. der både passer til jeres ønsker og ikke mindst budget.

Ved at være i god tid, kan man også prøve forskellige DIY-projekter af, uden at skulle stresse over det. Så har man jo stadig tid til at købe sig til produkterne, hvis man ikke er tilfreds med egne evner.

Her er nogle tidsspecifikke opgaver:

Et år inden brylluppet

Bestil kirke / rådhus og fotograf.

6 måneder før brylluppet

Kage, kjole og ringe.

4 måneder før brylluppet

Ægtepagt, musik og blomster.

3 måneder før brylluppet

Æbgteskabserklæring, invitationer og gavekoordinator.

2 måneder før brylluppet

Bordplan, bordkort og tryksager.

Måneden før brylluppet

Øve, gå sko til og gennemgå alle leverandører.

På bryllupsdagen

Pak praktiske ting, check kage og tøj.

Om at planlægge et bryllup

Bryllupper er en stor begivenhed i hvert pars rejse sammen. Mens de fleste brude ser frem til den særlige dag (som jeg gjorde), kan månedernes eller i nogle tilfælde årenes planlægning være sjov eller overvældende afhængigt af din tankegang og organisatoriske tilgang.

Da jeg planlagde mit bryllup, måtte jeg først beslutte, om jeg skulle ansætte en professionel hjælper eller bare tage gør-det-selv vejen. Denne beslutning bør også involvere din forlovede, især hvis du arbejder under et stramt budget som vi gjorde dengang vi blev gift. Det er bedst at afgøre, hvad der virker bedst for dig.

Uden at organisere din indsats med de endeløse bryllupsplanlægningslister, deadlines, beslutninger og selvfølgelig dine personlige udfordringer ud over brylluppet, kunne tingene let komme ud af kontrol. Prøv at holde tingene enkle så meget som muligt og tage hver dag til dit bryllup et skridt ad gangen og involver gerne venner og familie til at hjælpe dig på vej. Tag mig råd: du vil helt sikkert have brug for den ekstra hjælp!

Tænk over at du giver dine hjælpere not tid til at kunne hjælpe dig med at planlægge sen store dag, så I ikke i sidste øjeblik alle sammen har stress og en masse løse ender. Nu hvor du er super klar til at starte planlægningsprocessen, kan du bruge disse tips til at hjælpe dig med at planlægge et mindeværdigt bryllup!

Hav et budget til dit bryllup og hold dig til det

Der er mange muligheder derude, når du vælger et tema til dit bryllup. Dette kan blive virkelig frustrerende uden at have et budget at arbejde med. Dit budget vil i sidste ende bestemme mange af dine bryllupsrelaterede valg, så du skal overveje dette først. Sørg for, at du ved, hvad dine venner eller familie beslutter at bidrage ad tid og ressourcer, da dette vil styre dine udgiftsbeslutninger.

Undgå at plynre banken før dit bryllup, få styr på dine finanser og hold dig til det fastsatte budget! Husk, at der stadig er regninger der skal betales efter ceremonien.

Prioriter din liste

Dette aspekt kan variere fra par til par, baseret på deres værdier, så det er vigtigt at få din forlovede involveret og afgøre, hvilke aspekter der betyder mest. Er det maden? sprutten? musikken? billederne?  Det er dit valg. Bare sørg for at have alle detaljer godt angivet for at holde dit budget.

Prøv at reducere omkostningerne

Alle ønsker en uforglemmelig bryllupsceremoni; Dette kan dog være meget dyrt. Når du har besluttet, hvilke aspekter der skal overvejes som vigtige, skal du sørge for at undgå unødvendige udgifter. Dit bryllup kan stadig være sjovt uden at du går fallit i processen!

Du kan måske overveje at have bryllupsceremoni og modtagelse på samme sted for at mindske ulejligheden ved at rejse langt efter ceremonien og de ekstra omkostninger ved at leje endnu et festlokale.

Forbliv tro mod din stil

Dit bryllup skal være en afspejling af din stil og præferencer og ikke nødverndigvis din families eller venners. Selv om du har brug for hjælp fra nære venner til at hjælpe med din planlægning, og tager imod deres forslag,  bliver du og din forlovede stadig nødt til at bestemme, hvad der passer jer to når alt kommer til alt.

Få professionel hjælp? Find en bryllupsplanlægger!

For mig lavede jeg det meste af planlægningen til mit bryllup selv. Heldigvis havde jeg rigelig tid til at teste en masse ting og afgøre, hvad der fungerede bedst. Vi tog vores budget i betragtning og på det tidspunkt vi skulle giftes, var ansættelse af en bryllupsplalægger ikke en mulighed. Overraskende nok havde vi en fabelagtig bryllupsceremoni alligvel.

Hvis tingene bliver lidt for meget for dig, og du har budgettet, hvorfor ikke? Overvej at få en ekspert til at yde den bedste støtte og beskytte dig imod den væste stress. Dette giver dig også mere tid til at fokusere på andre spørgsmål, der måske ikke nødvendigvis handler om brylluppet.

Husk det er dit bryllup, og det skal være dig der tager de vigtige valg.